Slovenija priredila kitajski folklorni koncert

22. 03. 2024
Slovenija priredila kitajski folklorni koncert
Kitajski orkester Univerze v Nanjingu je 2. februarja na Konservatoriju za glasbo Univerze v Ljubljani priredil kitajski etnični koncert.

Kitajski orkester Univerze Nanjing je 2. januarja na Konservatoriju za glasbo Univerze v Ljubljani priredil kitajski etnični koncert. Koncert so si ogledali prvi slovenski gospod Aleš Musar, kitajski veleposlanik v Sloveniji Wang Shunqing in več kot 100 ljudi.


Koncert je gostil Konfucijev inštitut Univerze v Ljubljani. Orkester, ki ga je vodil profesor Zhang Jingbo, je izvedel klasične skladbe, kot je "Sto ptic se poslavlja od Feniksa".


Daniela Voljč, tuja direktorica Konfucijevega inštituta Univerze v Ljubljani, je dejala, da glasba nima meja in jo lahko razumemo brez prevajanja, zato nas lahko hitro zbližuje med seboj.


Zhang Junfeng, podpredsednik Univerze v Nanjingu, je dejal, da Kitajski orkester Univerze v Nanjingu kot glasnik kulture predstavlja lepoto kitajske glasbe, prikazuje raznolikost kulture, z lepo glasbo krepi sodelovanje in krepi razumevanje ter prijateljstvo.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!